A Rock Port Music hangszerbolt története

A hangszerbolt kezdete pár évvel korábbra nyúlik vissza, mint a Rockport Music megnyitása. 2005 októberében, Székesfehérvár belvárosában, közel 120m2-en, a Yamaha-Atlantisz cég, egy új bolttal bővült, a már meglévő három boltja mellé. A kétszintes impozáns bolt, a Yamaha termékei mellett, sok új márkát hozott a fehérvári vásárlóknak, s így az üzlet hamar az egyik legkedveltebb hely lett nem csak Fehérváron, hanem azon túl is. Ennek ellenére a pesti központú cég 2009 januárjában úgy dönt — a válságra hivatkozva — hogy bezárják a fehérvári boltot.

Az üzlet megálmodói és létrehozói azonban úgy döntenek, hogy a nehézségek ellenére is folytatják és 2009 áprilisában megnyílt a Rockport Music Hangszerkereskedés. A baljós jóslatok ellenére a bolt hamar lábra áll és a merőben más stratégia meghozta gyümölcsét: 2010-re a cég több nagy “blend” márkaboltjává válik (Alesis, Roland, T-rex, Cort, Fender, Squier, Takstar, Artec, Kustom, Crate, Ampeg,Yamaha, Digitech ) és a Magyarországon jelen lévő és forgalmazott márkák nagy része megtalálható a boltban a billentyűs és fúvós hangszereken át a vonós és az ütős hangszerekig, de nagy figyelmet fordítunk a színpad illetve a stúdió technikára is.

Próbálunk együtt dolgozni a Fejér megyei zeneiskolákkal, ami rengeteg lehetőséget hordoz mindenki számára. Célunk egy komoly közösség kialakítása a bolton keresztül, ami túlmutat minden eddigi korláton. Helyet adunk minden olyan ese-ménynek, mely a hangszerek világához köthető, gondolva a workshop-okra, kisebb zenei bemutatókra és nyílt színpa-dunkra.

A boltban – csak hogy még inkább közel hozzuk egymáshoz a zene sokféleségét és az ehhez kapcsolódó ezernyi dolgot – árusítunk koncertjegyeket, CD-ket, DVD-ket és különböző kiegészítőket is (pólók,ajándéktárgyakat). A több tíz éves szakmai tapasztalattal, üzleti gondolkodásunk inkább a személyes kontaktuson alapul, mint sem a világot behálózó internet vásárlásra, bár tudjuk, hogy ez is nagyon fontos. Folyamatosan bővítjük palettánkat a vásárlók igé-nyei szerint, foglalkozunk használt hangszerekkel tanácsadással és javítással is. Bár közhelyes, de — szerintünk — a hangszeres tudás egy plusz nyelv és a zene mindenkié!

11357388_875486559185561_2779776861156631486_o